Aan tafel!

Planckendael is groot, daar krijg je honger van! En dan kan je terecht in één van onze eetgelegenheden. Ze hebben elk hun eigen assortiment, dus voor elk wat wils!

Toepaja is iedere dag open vanaf 9u tot sluitingstijd, de warme keuken sluit een half uurtje vroeger. De openingsuren van onze andere horecapunten zijn afhankelijk van de bezoekersdrukte.

Toepaja

Restaurant Toepaja

Het restaurant in continent Azië waar je even kan bijkomen van je grote trektocht tussen de continenten. Maak je keuze tussen lichte slaatjes en broodjes, soep, versbereide pasta of stevige Belgische klassiekers zoals een koninginnenhapje, stoofvlees of balletjes in tomatensaus. Geniet daarna van het dessertenbuffet waar je kan kiezen tussen een stuk fruittaart, rijstpap of chocolademousse met een verwarmend kopje koffie of thee.

De Ooievaar

In continent Europa kan je op het terras van De Ooievaar genieten van een fruitige sangria, een ijscoupe met aardbeien of een Brusselse Wafel met slagroom. Heb je grotere honger? Geen probleem, hier kan je ook terecht voor een knapperige pizza en een glas wijn.

Wapiti

Restaurant Wapiti

In continent Amerika kan je in Wapiti hamburgers met frietjes in onverschrokken wilde-westenstijl eten. Daarna kan je met een ijshoorntje in de hand onmiddellijk doorlopen naar de Kinderboerderij.

Bonobo snack

In de Bonobo in Afrika, naast de speeltuin, kan je smullen van broodjes, pastaslaatjes, fruit, smoothies en potjes fruityoghurt, maar ook van een ijsje, een mattetaart of een chocoladebroodje.

Hathi's corner

Zin in een knabbeltje of een ijsje? Hathi's corner vind je in het Kerala dorp in de schaduw van de olifantentempel.

Gibbon

Hier kan je van heerlijke ijsjes smullen, maar opgepast voor de Gibbons: ook zij zijn van mening dat die romige pinguïnnetjes op stokjes er overheerlijk uit zien….

Bakfiets

Bij mooi weer rijdt onze nostalgische bakfiets uit om de kleine honger van de bezoekers te stillen met hotdogs.

Roomijs

Authentiek, Belgisch roomijs vind je bij mooi weer doorheen het hele park aan onze ijskarretjes. Onze ijsjes zijn ook steeds te verkrijgen in Toepaja. Horentjes, handijsjes, potjes, zelfs soja-ijs zit in het assortiment

Allergisch? Klik hier