Continenten

In Planckendael reis je de dierenwereld rond in 5 continenten.

Afrika

BonoboOm bonobo’s, giraffen, zebra’s,  jachtluipaarden of hyena’s te spotten trek je naar het continent Afrika. Je vindt er ook een heel Afrikaans dorp, ons waterzuiveringsstation én een olifantenspeeltuin! 

Amerika

GoudkopleeuwaapjesVoor struisvogels, capybara's, mara's en jaks moet je in Amerika zijn. Maar ook de goudkopleeuwaapjes, de Chiliflamingo en een hoop vogels hebben hier hun vaste stek. En diep diep in het continent Amerika ligt ook de kinderboerderij.

Azië

Olifanten Chang en Kai-MookIndische leeuwen, Aziatische olifanten, sneeuwluipaarden, kleine panda’s en kamelen? Dat moet Azië zijn! Hier vind je de nieuwe olifantentempel van Kai-Mook en co. Klim er tot 14m hoog de bomen of duik in de jungle van de Aziatische serre. 

Europa

ooievaars in PlanckendaelVissende pelikanen, klepperende ooievaars of bouwende bevers: ook in Europa beweegt er heel wat. Loop ook zeker langs bij onze wasberen, dassen, uilen en vossen!  

Oceanië

KoalaIn Oceanië krioelt het van dieren zoals koala’s, kangoeroes, mierenegels en wombats. En tussen de dierenbezoeken door spring je er op de drijvende speelhaven of leef je je uit in het avontuurlijk aboriginalparcours. 

Vier het in Planckendael

Bedrijven & verenigingen

Abonnees

Natuurbehoud

Serpentarium