Continenten

Planckendael is verdeeld in 5 continenten en heeft per continent een wandelroute. Vijf lussen vertrekken en eindigen allemaal vanaf één centraal punt bij de ingang, zo mis je niets van het park. Goed voor vijf avontuurlijke tochten vol verrassende ontmoetingen. en wees maar zeker… kronkelend door het groen sta je regelmatig oog in oog met de dieren.

Planckendael in continenten

Afrika

Om bonobo’s, giraffen, zebra’s, jachtluipaarden of hyena’s te spotten trek je naar het continent Afrika. Je vindt er ook een heel Afrikaans dorp, ons waterzuiveringsstation én een olifantenspeeltuin!

Amerika

Voor bizons, neusberen, goudkopleeuwaapjes en capybara's moet je in Amerika zijn. Maar ook de pinguïns, chiliflamingo's en een hoop vogels hebben hier hun vaste stek. En diep diep in het continent Amerika ligt ook de kinderboerderij.

Azië

Indische leeuwen, Aziatische olifanten, sneeuwluipaarden, kleine panda’s en kamelen? Dat moet Azië zijn! Hier vind je de olifantentempel van Kai-Mook en haar olifantenfamilie. Klim er tot 14m hoog de bomen of duik in de jungle van de Aziatische serre waar de lori's landen en uit je hand komen smullen.

Europa

Vissende pelikanen, klepperende ooievaars of bouwende bevers: ook in Europa beweegt er heel wat. Loop ook zeker langs bij onze wasberen, dassen, uilen en vossen!  

Oceanië

In Oceanië krioelt het van dieren zoals koala’s, kangoeroes, mierenegels en wombats. En tussen de dierenbezoeken door spring je er op de drijvende speelhaven of leef je je uit in het avontuurlijk aboriginalparcours.

Bekijk de plattegrond van Planckendael