Ook in een rolstoel beleef je een avontuurlijke ontdekkingstocht

Planckendael doet zijn uiterste best om iedereen een aangename en avontuurlijke dag te bieden. Daarom vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk plaatsen toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. Met uitzondering van het parcours ‘Wandelen door Bomen’ en het Afrikadorp (steile paden) zijn alle zones en wegen toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Gratis rolstoelen

Dankzij CM Mechelen beschikt Planckendael over verschillende rolstoelen. Je kunt ze er gratis ontlenen. Als je hiervan gebruik wilt maken, reserveer dan vooraf telefonisch via 03 224 89 10 of 03 202 45 40.

Tarieven

We hanteren voordeeltarieven voor personen met een beperking. Deze tickets zijn enkel te koop aan onze kassa op de dag van uw bezoek. Aangezien we online de noodzakelijke voorwaarden niet kunnen nakijken voor andersvaliden (en noodzakelijke begeleiders), zijn deze tickets niet online beschikbaar. Daarom hebben we bij de tickets reeds een korting doorgevoerd in de normale prijs die je verkrijgt aan de kassa.

Onze medewerkers zijn niet bevoegd om enige beoordeling te maken inzake een (niet) zichtbare beperking, daarom vragen wij om hiervoor een officieel document voor te leggen, zoals bijvoorbeeld:

Indien je rolstoelgebruiker of blind bent, dien je deze verklaring niet voor te leggen. De begeleiders van rolstoelpatiënten en blinden krijgen ook korting op onze tarieven. Voor andere begeleiders gelden de normale toegangstarieven.

Speciale rondleidingen

Planckendael biedt rondleidingen aan op maat van iedereen. We raden je de wandeling ‘Planckendael van A tot Z’ aan, aangezien we deze het best kunnen afstemmen op de noden van rolstoelgebruikers.

Toiletten en EHBO

In het park staan zeven toiletgroepen, die allemaal toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers (zie parkplan). Aan onze hoofdingang staat een volledig ingerichte EHBO-post. We helpen je er graag verder.

Restaurants

Ook onze restaurants zijn perfect toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zowel individueel als in groep.

Welkom in de shops

Wil je thuis nog nagenieten van je dagje Planckendael? Ga dan even langs in onze shop. Je vindt er mooie en originele souvenirs. Ook onze shop is gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Bereikbaarheid

Vlakbij de nieuwe hoofdingang zijn 25 parkeerplaatsen voorzien voor mindervaliden.

Je voordelen als abonnee

• 365 dagen per jaar toegang tot ZOO Antwerpen en Planckendael • Welkom vanaf 9u 's ochtends • Gratis toegang tot het Serpentarium • 10% korting in shops en restaurants • ZOOmagazine in de bus • Gratis toegang of fikse kortingen bij Plopsaland, De Efteling, Artis, GaiaZOO, ...

Bekijk alle voordelen voor abonnees