Planckendael is verdeeld in 5 continenten en heeft per continent een wandelroute. Vijf lussen vertrekken en eindigen allemaal vanaf één centraal punt bij de ingang, zo mis je niets van het park. Goed voor vijf avontuurlijke tochten vol verrassende ontmoetingen. Kronkelend door het groen sta je regelmatig oog in oog met de dieren.

Bestel je tickets online

Bekijk de plattegrond van Planckendael

Dit mag je zeker niet missen in Planckendael!

Drie kleine leeuwtjes, klaar voor kattenkwaad

Continent Azië is vruchtbaar in Planckendael. Na een Aziatisch olifantje en een Indisch neushoorntje, zijn er nu ook drie Aziatische leeuwtjes: één voor één belangrijke baby’s! Deze drie kapoenen genieten met volle teugen van het zonnetje. Ze proberen alles uit. Ze trekken op avontuur en doen dit met de gekste capriolen, met vallen en opstaan.

De Aziatische olifantentempel

De residentie van onze superster Kai-Mook en haar olifantenfamilie. Hier vertedert olifantje Qiyo, het kersverse zusje van Kai-Mook. Qiyo is een echte aanwinst voor de bedreigde Aziatische olifant. Heel Planckendael straalt van trots en geluk.

Groot nieuws!

#KaiMookZwanger & May Tagu & ook Phyo Phyo!
Kai-Mama, Kai-Tante, Kai-Zus in Planckendael.

Sta oog in oog met de lemuren uit Madagaskar

Wandel tussen de lemuren en sta echt oog in oog met deze ringstaartmaki’s in continent Afrika. De ringstaartmaki’s uit Madagaskar nodigen de bezoekers uit tot op hun veranda in Malagassische, koloniale stijl. Kom binnen in hun verblijf.

Pinguïnpromenade

Wandel tussen pinguïns en flamingo's op de Pinguïnpromenade.  

Lorilanding

In de tropische serre van het continent Azië kan je een groep van zo'n 120 lori's, kleine papegaaitjes, voederen. Het is zelfs de bedoeling dat je de dieren op je hand, je hoofd of je schouder laat zitten en ze zo een potje met nectar voorschotelt. De vogeltjes genieten van deze lekkernij.

Amerika

In het continent Amerika klimmen de neusberen boven je hoofd, aai je hangoorgeiten en sta je oog in oog met de bizons.

Verrassende voedermomenten en verzorgersbabbels

In het weekend en op vakantiedagen bieden we je een gevuld programma. Ontdek het programma hier.

Bestel je tickets online