Waar je ook gaat in Planckendael, er is altijd wel een speeltuin om in te ravotten in de buurt!

Planckendael in continenten

Afrika

Bij de watoessirunderen staat een speeltuin vol olifanten. Klauter via hun poten en glijd via de lange slurf weer naar beneden. Waag je nadien op het vlot richting bonobo-eiland, en jump vervolgens de kano in, op naar het Afrika dorp!

Amerika

Diep verscholen in het continent Amerika kom je terecht in het Wilde Westen. Klim via de toren in de kinderboerderij of leef je uit in de speeltuin met huifkar.

Azië

Vlak aan restaurant Toepaja vind je een speeltuin ‘voor gevorderden’ met een wirwar aan houten balken en netten. Nood aan nog meer avontuur? Klauter dan midden in Azië het lindenbos in en wandel door de bomen, op 14 meter hoogte!

Europa

Terwijl je ouders even uitblazen op een bankje met een drankje, kan jij naar hartenlust ravotten in de ooievaarsspeeltuin met zicht op - je raadt het al - de ooievaars.

Oceanië

De drijvende speelhaven en het aboriginalparcours van touwen, draaiende boomstammen en lussen in Oceanië zijn perfect geschikt om even te testen of alles ok is met je evenwicht. Of niet natuurlijk…

Bekijk de plattegrond van Planckendael

Kinderboerderij

Wil je, na al dat dierenkijken, ook eens een dier strelen? Dat kan! Daarvoor moet je heel Planckendael door crossen, tot diep in het continent Amerika. In de kinderboerderij huppelen dwerggeitjes en ‘gewone’ geiten rond, balkt een ezel, kakelen de kippen en fladderen kalkoenen rond. Niet voederen Je mag de dieren zo veel aanraken als je wil – als ze niet weglopen natuurlijk – maar je mag ze geen eten geven. Daar worden ze echt ziek van. Want als iedereen hen één stukje appel geeft, hebben ze op het einde van de dag hun buikje veel te vol!