Ook in een rolstoel beleef je een avontuurlijke ontdekkingstocht

Planckendael doet zijn uiterste best om iedereen een aangename en avontuurlijke dag te bieden. Daarom vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk plaatsen toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. Met uitzondering van het parcours ‘Wandelen door Bomen’ en het Afrikadorp (steile paden) zijn alle zones en wegen toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Gratis rolstoelen

Dankzij CM Mechelen beschikt Planckendael over verschillende rolstoelen. Je kunt ze er gratis ontlenen. Als je hiervan gebruik wilt maken, reserveer dan vooraf telefonisch via 03 224 89 10 of 03 202 45 40.

Tarieven

Andersvaliden en hun begeleiders genieten van een voordelig tarief.

Speciale rondleidingen

Planckendael biedt rondleidingen aan op maat van iedereen. We raden je de wandeling ‘Planckendael van A tot Z’ aan, aangezien we deze het best kunnen afstemmen op de noden van rolstoelgebruikers.

Speciale rondleidingen

Groepen hebben een streepje voor en kunnen genieten van een Planckendael rondleiding, aangepast aan de mobiliteit van de groep. Vraag ernaar bij je reservatie. 

Toiletten en EHBO

In het park staan zeven toiletgroepen, die allemaal toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers (zie parkplan). Aan onze hoofdingang staat een volledig ingerichte EHBO-post. We helpen je er graag verder.

Restaurants

Ook onze restaurants zijn perfect toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zowel individueel als in groep.

Welkom in de shops

Wil je thuis nog nagenieten van je dagje Planckendael? Ga dan even langs in onze shop. Je vindt er mooie en originele souvenirs. Ook onze shop is gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Bereikbaarheid

Vlakbij de nieuwe hoofdingang zijn 25 parkeerplaatsen voorzien voor mindervaliden.